- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Česnek | 1 |
Cibule | 15 |
Drštky | 60 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, polévkové koření, mletá paprika, majoránka, pepř mletý
Energetická hodnota celkem: 712 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 9,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Pečlivě očištěné dršťky propláchneme, rozřežeme na menší kusy, zalijeme studenou vodou, necháme zvolna přejít varem a vodu scedíme. Dršťky znovu zalijeme dostatečným množstvím vody, uvedeme do varu a zvolna vaříme do změknutí. Měkké dršťky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na tenčí nudličky. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme dávku papriky. Zásmažku za neustálého prošlehávání metlou zalijeme vlažnou vodou a vývarem z drštěk. Uvedeme do varu, přidáme kmín, mletý pepř, majoránku a zvolna vaříme za občasného prošlehávání nejméně 20 minut. Během vaření přidáme česnek utřený se solí. Uvařenou polévku procedíme hustým cedníkem, přidáme do ní nakrájené dršťky a znovu krátce povaříme. Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením, popřípadě přisolíme a ještě důkladně provaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.