TOPlist
Sledujte nás:

Dršťková polévka

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kmín, polévkové koření, mletá paprika, majoránka, pepř mletý

Energetická hodnota celkem: 712 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 1, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Pečlivě očištěné dršťky propláchneme, rozřežeme na menší kusy, zalijeme studenou vodou, necháme zvolna přejít varem a vodu scedíme. Dršťky znovu zalijeme dostatečným množstvím vody, uvedeme do varu a zvolna vaříme do změknutí. Měkké dršťky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na tenčí nudličky. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme dávku papriky. Zásmažku za neustálého prošlehávání metlou zalijeme vlažnou vodou a vývarem z drštěk. Uvedeme do varu, přidáme kmín, mletý pepř, majoránku a zvolna vaříme za občasného prošlehávání nejméně 20 minut. Během vaření přidáme česnek utřený se solí. Uvařenou polévku procedíme hustým cedníkem, přidáme do ní nakrájené dršťky a znovu krátce povaříme. Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením, popřípadě přisolíme a ještě důkladně provaříme.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 03. 2012 15:53
Kolik kJ na jednu porci tedey? kolik ml je polévky celkem... informace jsou u většiny receptů z hlediska přesnosti nedostačující... děkuji

Naši partneři